Politizarea învățământului a început! Sora senatorului Țapu, pusă director la Cartianu. Ce alți directori a pus PNL în școli

Politizarea învățământului nemțean a început: sora senatorului PNL Neamț, Eugen Țapu-Nazare, a fost instalată pe funcția de director al Colegiului Tehnic Gheorghe Cartianu.

Livia Nicolae este profesor de sport, iar în urma cu câteva luni a fost numită director adjunct în cadrul aceluiași Colegiu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma cu un an, inspectorul școlar general (și consilier local PNL) Mihai Obreja a fost susținut pentru acest post chiar de către senatorul liberal Eugen Țapu-Nazare, care îi este șef pe linie de partid.

Putem spune că în felul acesta, domnul inspector își „plătește” prețul susținerii sale față de senatorul Țapu, prin instalarea surorii acestuia la Colegiul Cartianu.

O altă numire politică în învățământul nemțean este cea a fostului viceprimar PNL Roman, Roxana Iorga, la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”.

Alte schimbări de conducere, obținute pe surse, sunt: Liceul cu Program Sportiv Piatra-Neamț, unde noul director este Neculai Răzvan Caba iar pe postul de adjunct este Răzvan Alexandru Lupu. La Liceul „Dimitrie Leonida” din Piatra-Neamț, director va fi profesoara Ancuţa Denisa Acuculiţei. La șefia Colegiului Tehnic „Petru Poni” din Roman va fi Mirela Mihoc, iar la Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, Nicoleta Năstase.

Am incercat să-i cerem un punct de vedere inspectorului Mihai Obreja, dar acesta nu a răpuns la telefon.

Menționăm că nu punem niciun moment la îndoiala capacitatea managerială a noilor directori, care pot fi vrednici în a conduce destinele școlilor.

Spunem doar că după atâtea conferințe de presă în care liberalii acuzau politizările făcute de PSD, a venit și rândul PNL să ne arate că nu sunt cu nimic mai prejos și aplică fără scrupule aceleași rețete.

PUBLICITATE