Polițistul care a primit șpagă un scaun, condamnat la 7 ani de închisoare în primă instanță

Fostul șef al Postului de Poliție Bodești, judecat pentru abuz în serviciu și luare de mită, a fost condamnat de Tribunalul Neamț la 7 ani de închisoare.

Pe 23 august, Tribunalul Neamț l-a condamnat pe fostul șef al Postului de Poliţie Bodeşti la două pedepse de 2 ani și 8 luni pentru abuz în serviciu (fapta din perioada 2015-2018 și fapta din perioada mai – septembrie 2019) și două pedepse de 4 ani de închisoare pentru luare de mită (o faptă în iulie 2018 și una în iulie 2019)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Magistrații au contopit pedepsele, rezultând o sentință de 7 ani, 1 lună şi 10 zile de închisoare.

Totodată, judecătorii l-au achitat pentru trafic de influenţă în formă continuată și o faptă de luare de mită din luna septembrie 2019.

Sentința Tribunalului mai dispune și confiscarea de la inculpat „a sumei de 500 de lei şi a unui scaun ergonomic de birou, de culoare neagră ce prezintă cusături albe, mânere argintii, fără inscripţie referitoare la marcă sau model, având cinci roţi”.

Decizia judecătorilor Tribunalului Neamț nu este definitivă.

Reamintim că șeful Postului de Poliţie Bodeşti, a fost trimis în luna noiembrie 2019 în judecată pentru abuz în serviciu, trafic de influenţă şi luare de mită.

Polițistul a fost acuzat de 7 infracțiuni: trafic de influență (2 fapte), luare de mită (3 fapte) și abuz în serviciu (2 fapte), infracțiuni săvârșite în perioada 2015 – 10.09.2019.

Pe data de 26 septembrie 2019, ofițerii DGA Neamț au ridicat mai multe înscrisuri iar procurorul a dispus reținerea polițistului pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior el a fost plasat în arest la domiciliu.

Ancheta a scos la iveală motivul pentru care inculpatul a fost reclamat: un împrumut de 10.000 de lei, nerestituit.

Totul a plecat de la un pădurar din Bodeşti, care l-a denunţat pe polițist.

Conform rechizitoriului, una din acuzațiile de abuz în serviciu este că polițistul s-a făcut că nu vede că pădurarul din localitate circulă fără permis.

Pentru „serviciul” oferit, silvicultorul i-a dat omului legii un scaun ergonomic de 369.99 lei, şi, în două rânduri (pe 16 iulie și pe 10 septembrie 2019), câte 500 de lei.

Pădurarul l-a împrumutat și cu suma de 10.000 de lei, iar pentru că polițistul nu i-a mai restituit împrumutul, l-a reclamat.

Cea de-a doua rezidă în faptul că nu s-a sesizat în privinţa infracţiunii de fals în declaraţii, comise de un alt inculpat, privind accidentul rutier în care a fost implicat și i-ar fi cerut în jur de 2.000 de euro ca să obţină o soluţie de clasare.

PUBLICITATE