Polițiștii rutieri, mărțișoare pentru șoferii din Piatra-Neamț (FOTO-VIDEO)

În prima zi a primăverii, polițiștii rutieri, împreună cu reprezentanții RAR, au demarat o campanie preventivă pe străzile din România, oferind sfaturi și recomandări pentru adaptarea la condițiile sezoniere variabile.

„Astăzi, 1 martie 2024, polițiștii rutieri și cei de prevenire, alături de reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat în trafic o activitate preventivă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu ocazia acestei activități, polițiștii au oferit participanților la trafic sfaturi și recomandări preventive în concordanță cu schimbările specifice ale sezonului. Astfel, sub sloganul „Primăvara vine cu tot felul de surprize!”, conducătorii auto au fost îndemnați să fie precauți și să-și păstreze concentrarea la volan, adaptându-și atenția la condițiile variabile ale drumului.” – a transmis Poliția Neamț

De asemenea, importanța verificării periodice a stării tehnice a vehiculului a fost punctată ca un aspect esențial în prevenirea accidentelor.

Pe lângă recomandările de siguranță, polițiștii au insistat asupra pericolului reprezentat de consumul de alcool înainte de a conduce, amintind că siguranța pe drumuri trebuie să fie întotdeauna o prioritate.

„Participanții la trafic au fost încurajați să se bucure de venirea primăverii, dar să nu uite  să-și ajusteze oglinzile și să-și pună centura de siguranță, asigurându-se că confortul lor nu afectează siguranța și confortul celorlalți participanți la trafic.

Pe parcursul întâlnirii, polițiștii au transmis un mesaj clar și ferm împotriva consumului de alcool înainte de a urca la volan, subliniind că siguranța rutieră este o prioritate și că nicio distracție nu poate justifica punerea în pericol a vieții.” – au mai precizat polițiștii nemțeni

PUBLICITATE