Polițiștii rutieri, acțiuni în Neamț în această săptămână (VIDEO)

În această săptămână, polițiștii rutieri vor desfășura zilnic acțiuni, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea cauzelor generatoare de evenimente nedorite.

Vă reamintim faptul că, la nivelul județului Neamț, au fost înregistrate, în primele zece luni ale anului, 100 de evenimente rutiere grave.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din nefericire, în urma acestor evenimente 70 de persoane au fost rănite grav, iar 44 de persoane și-au pierdut viața.

Responsabilitatea este cea mai eficientă metodă de prevenire a evenimentelor rutiere.

Fie că vorbim de conducători auto, bicicliști, pietoni, sau alți participanți la trafic, apelul nostru se referă la o conduită responsabilă și la respectarea regulilor rutiere.

Exemplele de mai jos, sunt exemple concrete de AȘA NU.

La data de 13 noiembrie, în jurul orei 08:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au depistat în trafic un tânăr, de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Crizantemei, din localitatea Gârcina.

Conducătorul auto, din Gârcina, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La aceeași dată, în jurul orei 13:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au depistat în trafic un tânăr, de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Orizontului, din localitatea Săbăoani.

Conducătorul auto, din Săbăoani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În noaptea de 13 noiembrie, în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 30 de ani, din Piatra Neamț, care conducea un autoturism, pe Drumul Național 15 D, în localitatea Baratca, cu viteza de 91 km/h.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism pe drumul public având dreptul de a conduce suspendat

PUBLICITATE