Polițiștii, pompierii și jandarmii, recomandări pentru minivacanța 30 noiembrie – 3 decembrie

Având în vedere minivacanța prilejuită de sărbătoarea Sfântului Andrei și a Zilei Naționale a României, pompierii, polițiștii și jandarmii nemțeni vor fi la datorie și vin cu o serie de recomandări pentru a preîntâmpina incidentele neplăcute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Poliția Neamț:

Poliţiştii sunt la datorie și acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficului, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente grave, pentru cei care călătoresc în minivacanța prilejuită de sărbătoarea Sfântului Andrei și cu ocazia Zilei Naționale a României.

În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț vor acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru siguranța și fluența traficului rutier.

La nivelul județului Neamț, zilnic, poliţiştii se vor afla în teren şi vor acționa în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

În fiecare zi, polițiști rutieri vor acţiona pe principalele drumuri naționale și județene, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului , atât cu aparate radar cât și cu dispozitivele TrueCam.

Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să acordați atenție copiilor care vă însoțesc.

Recomandări pentru conducătorii auto:

Conduceți prudent  și circulați cu viteză adaptată, atât condițiilor meteo cât și celor de trafic.

Respectați regimului legal de viteză! viteza excesivă şi cea neadaptată la condițiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

Nu consumați alcool sau băuturi alcoolice dacă plănuiți să vă deplasați cu autoturismul !

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Suntem aici pentru ordinea și siguranța comunității noastre!

ISU Neamț:

În următoarele zile, având în vedere minivacanța prilejuită de sărbătoarea Sfântului Andrei și a Zilei Naționale a României, pompierii nemțeni vor fi la datorie pentru asigurarea misiunilor operative, la solicitările primite din partea cetățenilor.

Reamintim cetățenilor că, în perioada sezonului rece, odată cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate. Pentru a preveni producerea unor incendii, verificați mijloacele de încălzire, precum sobele, caloriferele sau alte surse de căldură.

O grijă deosebită trebuie acordată copiilor prin supravegherea permanentă a acestora, fiind interzisă blocarea lor în casă cu lumânări aprinse, sobe, plite şi/sau aparate electrice aflate în funcţiune.

Dacă veți călători în această perioadă, la cazarea în unităţile de turism respectaţi regulile de prevenire a incendiilor afişate. În spaţiile de cazare familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora, nu utilizaţi consumatori electrici improvizaţi sau care prezintă defecţiuni, nu lăsaţi nesupravegheată aparatura electrică sub tensiune. În situaţia în care observaţi deficienţe în acest sens sesizaţi imediat administraţia unităţii de cazare.

În cazul în care observați un eveniment ce poate pune în pericol viața ori bunurile materiale ale oamenilor, solicitați sprijinul forțelor de intervenție în cel mai scurt timp, la numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Pompierii nemțeni vă doresc o minivacanță liniștită, lipsită de evenimente nedorite!

LA MULȚI ANI ROMÂNIA!

PUBLICITATE