Polițiștii nemțeni urează mult succes tuturor elevilor în noul an şcolar dar au și câteva recomandări

Şeful Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a dispus luarea unor măsuri suplimentare pentru un început de an şcolar în siguranţă. În acest sens, luni, 14 septembrie, 279 de poliţişti vor fi alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, cu ocazia începerii unui nou an de învăţământ.

Cei 241 de poliţişti de ordine publică, 23 de poliţişti de la rutieră şi 15 poliţişti de la alte structuri, vor acţiona, suplimentar faţă de dispozitivul curent, în zona unităţilor de învăţământ.
Poliţiştii vor acţiona pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.
Echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.
Siguranţa în şcoli şi în zona acestora este o prioritate a Poliţiei Române și în acest an, asigurându-vă de sprijinul total și necondiţionat al lucrătorilor de poliție, astfel încât, alături de cadrele didactice, să dezvoltăm un mediu sigur pentru educația nemțeană. Reamintim faptul că, ponderea activităţilor preventive şi de combatere a infracţionalităţii în unitățile de învățământ au fost desfăşurate de poliția nemțeană, în anul şcolar trecut, 70% din totalul efectivelor angrenate fiind poliţişti.

Pentru un nou an școlar în siguranță și ferit de evenimente neplăcute, vă recomandăm:
În deplasarea către și de la școală:
– respectaţi regulile de circulaţie şi nu alergaţi pe trecerile de pietoni;
– evitaţi zonele slab iluminate sau mai puţin circulate atunci când vă fixaţi un traseu pentru şcoală şi nu întârziaţi pe drum;
– alegeţi să parcurgeţi acest drum împreună cu alţi colegi, mai ales dacă la ieşirea de la ore este seară;
– evitaţi utilizarea telefonului mobil pe stradă. E de preferat să nu ascultaţi muzică la căşti atunci când vă deplasaţi pe drumurile publice, deoarece atenţia voastră este, astfel, mult diminuată. Totodată nu vă afișați cu sume mari de bani sau bijuterii deosebite, pentru a nu atrage atenţia infractorilor.
– nu acceptaţi compania unor persoane necunoscute şi nu primiţi nimic de la acestea, indiferent ce vă spun;
– nu vă implicaţi în altercaţii. Sunaţi la 112 dacă sunteţi în pericol sau martorul unei infracţiuni.
La şcoală:
– alegeţi-vă cu grijă prietenii şi evitaţi compania celor violenţi şi obraznici;
– păstraţi-vă calmul când discutaţi în contradictoriu şi nu recurgeţi niciodată la violenţă pentru a vă impune părerile;
– solicitaţi sprijinul profesorilor atunci când sunteţi implicaţi într-o altercaţie sau sunteţi martorul unor violenţe verbale sau fizice;
– aveţi grijă de lucrurile personale şi de bunurile şcolii;
– în timpul pauzelor, nu părăsiţi incinta şcolii sau curtea unităţii de învăţământ;
– semnalaţi profesorilor prezenţa unor străini în şcoală sau în curte, mai ales dacă aceştia încearcă să atragă elevii în discuţii sau să le ofere vreun bun. Nimeni nu are dreptul să vă ameninţe sau să vă vorbească urât. Spuneţi-le imediat profesorilor sau părinţilor dacă vă simţiţi agresaţi în vreun fel.
Pe această cale, conducerea IPJ Neamț urează tuturor elevilor mult succes şi numai realizări în noul an şcolar !

 

foto gorj-domino.com

PUBLICITATE