Poliţiştii nemțeni sunt în stradă și acționează pentru siguranța și fluența traficului, la întoarcerea din minivacanţă

Poliţiştii nemțeni sunt în stradă și acționează pentru siguranța și fluența traficului, la întoarcerea din minivacanţa de început de an. Poliţiştii continuă acţiunile pentru salvarea de vieţi, prevenirea evenimentelor rutiere grave și combaterea încălcării regimului legal de viteză, la întoarcerea din minivacanţa de Revelion.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Poliția Română recomandă șoferilor să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitați depăşirile care, în condiţiile unui trafic aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase. Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţivă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule. Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc. Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă! Curăţaţi farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Pietonilor li se recomandă să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Având în vedere că de la începutul minivacanței și până în acest moment pe raza județului Neamț nu au fost înregistrate accidente soldate cu pierderea de vieți omenești, mulțumim tuturor participanților la trafic care au dat dovadă de prudență și de o conduită exemplară în trafic!

PUBLICITATE