Polițiștii nemțeni se pregătesc pentru intervenții rapide și eficiente (VIDEO)

34 de absolvenți ai școlilor de agenți de poliție au participat la instruiri practice pentru dezvoltarea deprinderilor de acțiune în situații operative.

Zilnic în activitatea de poliție apar noi provocări, situații inedite, riscante, iar implicarea acestora se impune să fie una optimă, direcționată spre gestionarea eficientă a riscului cu care se confruntă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Serviciul Pregătire Profesională, din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Neamț, a organizat un stagiu de pregătire pentru cei 34 de polițiști absolvenți ai școlilor de agenți de poliție, activitate care a început la data de 24 aprilie și se va încheia pe data de 12 mai.

Scopul principal al acestei pregătiri este îmbunătățirea  modului de realizare a intervențiilor la evenimentele sesizate, furnizarea unui serviciu polițienesc de calitate și prevenirea ultragierii polițiștilor, prin dezvoltarea deprinderilor de a acționa eficient în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

În cadrul antrenamentelor, polițiștii au fost pregătiți pentru fazele intervenției, respectiv confruntare, imobilizare și aplicarea măsurilor de control, fiind realizate diferite scenarii, similare cu cele cu care aceștia se confruntă în realitate, astfel încât polițiștii să fie familiarizați cu diferite situații de intervenție.

Totodată, aceștia au fost instruiți din punctul de vedere al folosirii armamentului și mijloacelor din dotarea polițiștilor și cu privire la modul de conducere al autospecialelor în regim prioritar, pentru asigurarea unei intervenții rapide și eficiente.

Pregătirea polițiștilor se va desfășura constant, pe parcursul anului,  astfel încât aceste tehnici și mecanisme de intervenție să devină automatisme și să conducă la dezvoltarea deprinderilor și abilităților necesare pentru intervenții la evenimente, precum și la îmbunătățirea relațiilor dintre polițiști și cetățeni.

PUBLICITATE