Polițiștii nemțeni: S-au dus să împartă pliante și au prins doi hoți de cai

În zilele de 2 și 3 iulie, în intervalul orar 08.00-16.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au acționat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de furt de animale de pe raza comunei Tămășeni.

În cadrul palierului de prevenire, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, impreună cu un medic veterinar din cadrul D.S.V.S.A. Neamț și polițiști locali din cadrul comunelor Săbăoani și Cordun au înmânat materiale tip pliante prin care au adus la cunoștință localnicilor obligația de a-și păzi/supraveghea animalele domestic, inclusive a celor din categoria ecvideelor, bovinelor și taurinelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul activităților de combatere a infracțiunilor de furturi de animale și în baza activităților investigative complexe realizate, polițiștii au identificat două persoane bănuite că ar fi sustras de pe islazul localității Tămășeni două cabaline.

În baza probatoriului administrat, cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Cele două cabaline au fost recuperate și predate persoanelor păgubite.

Astfel de acțiuni ce au ca scopuri principale prevenirea şi combaterea furturilor de animale, prevenirea pestei porcine africane,  pentru verificarea legalităţii sacrificării şi comercializării animalelor și identificarea autorilor de infracţiuni şi a persoanelor care valorifică ilegal animale prin abatoare şi pieţe vor continua și în perioada următoare.

PUBLICITATE