Polițiștii nemțeni, razii în acest weekend în mai multe localități

Disciplina rutieră, legalitatea actelor de comerț, prevenirea infracționalității stradale reprezintă priorități pentru polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Aceștia acționează constant, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

La data de  8 aprilie, în intervalul 06:00-11:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au acționat în târgul din localitatea Tupilați, pe linia prevenirii și combaterii furturilor de animale, pentru verificarea legalității sacrificării și comercializării animalelor, a infracționalității stradale și a faptelor cu violență, precum și pentru creșterea siguranței rutiere.

Cu această ocazie au fost verificate 39 de vehicule și legitimate 45 de persoane iar celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale.

În noaptea de 8 spre 9 aprilie, în intervalul 18:00-00:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au acționat, pe raza de competentă a secției, pentru menținerea unui climat de ordine şi liniște publică, pentru asigurarea unui grad corespunzător al disciplinei rutiere şi pentru prevenirea accidentelor generate de încălcarea normelor la regimul circulației.

Pe parcursul desfășurării acțiunii au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, din care una la Legea 61 din 1991 şi 14 la O.U.G. 195 din 2002.

Totodată, la data de 9 aprilie, în intervalul 15:00-21:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Borlești au acționat pe raza de competentă, pe linia prevenirii principalelor cauze ale accidentelor rutiere, respectiv abaterile săvârșite de către pietoni, bicicliști şi consumul de alcool.

Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, dintre care 4 la Legea 61 din 1991 şi 9 pentru abateri rutiere.

PUBLICITATE