Polițiștii nemțeni au supravegheat judiciar 185 de persoane, în primele patru luni ale anului 2017

În perioada 01.01-30.04.2017, polițiștii nemțeni au supravegheat judiciar 185 de persoane, în primele patru luni fiind dispuse măsuri preventive de supraveghere față de 87 de nemțeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, prin structurile de ordine publică și investigații criminale verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă pentru înlocuirea măsurii. De la începutul anului, polițiștii nemțeni au înaintat către organele judiciare 15 sesizări motivate pentru luarea unei măsuri mai severe față de persoanele supravegheate, în 8 cazuri fiind dispusă măsura arestului preventiv.

Astfel, în primele patru luni ale anului, 137 de persoane au fost supravegheate judiciar privind respectarea obligațiilor impuse prin măsura controlului judiciar, iar față de alte 48 de persoane arestate la domiciliu au fost desfășurate activităţi specifice supravegherii judiciare.

Cu titlu exemplificativ:
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț, prin lucrătorii Biroului de Supravegheri Judiciare, în data de 07.02.2017 a înaintat DIICOT Suceava sesizarea motivată pentru luarea unei măsuri preventive mai severe față de trei persoane aflate sub măsura controlului judiciar, dispusă pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional și fraudă informatică. În data de 22.02.2017, magistrații au dispus măsura arestului preventiv pentru 30 zile față de cei trei bărbați, care nu au încălcat interdicțiile impuse de instanța de judecată.

PUBLICITATE