Polițiștii nemțeni au sancționat aproximativ 800 de vitezomani într-o săptămână


În săptămâna 22-28.08.2016, polițiștii Serviciului Rutier Neamţ au acţionat pe linia combaterii excesului de viteză, în cadrul campaniei preventive SPEED, activitate coordonată de Organizația Polițiilor Rutiere Europene (T.I.S.P.O.L.).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, conştientizarea opiniei publice, precum şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră.

Polițiștii rutieri au acționat pe parcursul întregii săptămâni, folosind toate aparatele radar din dotare, ocazie cu care au fost aplicate 797 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost reținute 30 permise de conducere pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise și au fost constatate 10 infracțiuni la regimul circulației.

Reamintim conducătorilor auto că limitele legale de viteză sunt următoarele :
 Limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/h.
 Limitele maxime de viteză în afara localităţilor sunt :
 pe autostrăzi – 130 km/h;
 pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) – 100 km/h;
 pe celelalte categorii de drumuri – 90 km/h.
Serviciul Rutier Neamț recomandă conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză, atât în localități, cât și în afara acestora, pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere.

PUBLICITATE