Infracțiuni constatate de polițiștii nemțeni în acest weekend


Pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, conducerea IPJ Neamț a dispus ca aproape 400 de poliţişti să acţioneze, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele artere județene, pentru ca cetățenii să se bucure în liniște de această minivacanță, ocazionată de Sărbătoarea Rusaliilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe drumurile din județul Neamț nu au avut loc accidente de circulație soldate cu persoane rănite sau decedate, înregistrându-se doar accidente ușoare, iar acest fapt s-a datorat inclusiv cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite responsabile în această perioadă.

Astfel în perioada 18.06-20.06.2016, au fost constatate 49 de infracțiuni și au fost efectuate actele premergătoare urmăririi penale, fiind surprinse în flagrant 8 persoane bănuite de săvârșirea unor fapte de natură penală.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 639 de sancţiuni, în valoare de circa 159.000 lei, dintre care 93 de sancţiuni privind nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 526 de sancţiuni contravenţionale. Au fost reținute 21 de permise de conducere de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 12 pentru conducere cu viteză excesivă, 2 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri.

Exemplu:
În urma unui control efectuat de către polițiștii de investigarea criminalității economice în data de 20.06.2016 în piața centrală a municipiului Piatra Neamț, a fost identificată o femeie de 53 de ani, care deținea pachete de țigări fără a avea aplicat timbru de acciză.

În consecință, polițiștii au confiscat cele 860 de țigarete și 4 l de alcool provenite din Republica Moldova și au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia prevăzută şi pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi conform art. 270 din Legea 86/2006.

PUBLICITATE