Polițiștii nemțeni au confiscat, într-o zi, peste 4800 de petarde

Vineri, 11.12.2015, polițiștii din cadrul IPJ Neamț, în urma unui control, au identificat la punctul de lucru al unei societăți din comuna Piatra Șoimului un număr de 4800 bucăţi petarde cu inscripţia „Piccolo Corsair”, 75 bucăţi de petarde cu inscripţia „Widowmaker 3” și 10 bucăţi de petarde cu inscripţia „Circoblitz Tropic”, deținute ilegal de administratorul localului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cele 4885 de articolele pirotehnice au fost confiscate, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, fapta prev. si ped. de art. 37 din Legea nr. 126/1995.

Reamintim faptul că în această perioadă, polițiștii nemțeni urmăresc prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2015/2016.
În acest sens, sunt efectuate controale la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, dar şi activităţi specifice structurilor de ordine publică în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

Sancțiuni legale:
În conformitate cu prevederile Legii nr.126/1995, republicată, privind regimul materiilor explozive, orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.
Comercializarea de către persoane fizice sau juridice neautorizate a obiectelor pirotehnice din clasa I se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 5.000 de lei. Totodată comercializarea obiectelor pirotehnice către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani se sancţionează cu amendă cuprinsă între 3.000 și 6.000 de lei.

PUBLICITATE