Polițiștii nemțeni alături de elevi în cadrul săptămânii „Școala Altfel”


Ieri (18 aprilie), polițiștii de prevenire din cadrul IPJ Neamț au fost alături de elevi Liceului de Arte „Victor Brauner” – Piatra Neamț,care au organizat o expoziție de pictură cu tematică preventivă și au lansat o piesă muzicală cu mesaj preventiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Aceste activități desfășurate în cadrul săptămânii “Școala Altfel – Sa știi mai multe, sa fii mai bun!”, fac parte din cadrul Proiectului “Arta de a nu deveni o victimă” derulat la nivelul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității –IPJ Neamț în perioada octombrie 2015- iunie 2016.

În cadrul acestui proiect, au fost organizate concursuri cu mesaj preventiv la alegere, în cadrul cărora copiii au expus lucrări pictate la orelor de curs sub îndrumarea profesorilor de desen. Picturile au fost expuse, astăzi, la Biblioteca Judeţeană “G.T.Kirileanu” şi au fost premiate de către reprezentaţii Inspectoratului de Poliţie Județean Neamţ cu sprijinul financiar al Protopopiatului Piatra Neamț. De asemenea a fost prezentată o piesa muzicala cu tematică preventivă compusă și pusă în scenă de elevii aceluiași liceu.

În același timp, polițiștii au fost prezenți și în rândul elevilor din clasele a-I, din cadrul Școlii Gimnaziale Nr.3 din Piatra Neamț, iar sub sloganul ”STRADA NU E UN LOC DE JOACĂ!” aceștia au urmărit cunoașterea regulilor de circulație pe drumurile publice de către copii.
După prezentarea unor materiale educative și vizionarea de spoturi și filme cu tematică rutieră, elevii au fost provocați să simuleze situații de traversare folosind un covor de mari dimensiuni care a redat cu fidelitate ”strada”, cu semne, indicatoare, semafoare, spații de joacă și chiar autoturisme.

Copii au fost încântați de jocurile, reprezentând posibile situații în trafic, în care au fost mici actori și în urma cărora au fost răsplătiți cu „permise de pietoni isteți” și pliate cu sfaturi și recomandări utile.
Pentru a trage un semnal de alarmă asupra principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere și anume, neacordare de prioritate pietonilor și traversare neregulamentară a pietonilor, elevii prezenți la activitate, sub coordonarea cadrelor didactice, au venit pregătiți cu pancarte cu mesaje preventive, sloganuri, desene, proverbe și zicători care au dat un plus de importanță activității de prevenire susținută de oamenii legii.

PUBLICITATE