Polițiștii nemțeni, activități preventive la două școli din Neamț pe tema traficului de persoane

La data de 4 martie este adusă în atenție lupta împotriva exploatării sexuale – considerată cea mai gravă formă de încălcare a drepturilor omului.

Cu toate că traficul de persoane, alături de alte infracțiuni care derivă din acesta, precum răpirea, violul, prostituția, lovirea sau alte violențe, vătămarea corporală, este ilegal în aproape fiecare țară de pe mapamond, acest fenomen continuă să existe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru a sublinia acest fenomen și a crește gradul de conștientizare a pericolelor referitor la infracțiunile asociate acestuia, Polițiștii din cadrul Compartimentului de Prevenire și Analiză a Criminalității Neamț, alături de reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane-Centru Regional Împotriva Traficului de Persoane Bacău au desfășurat, la data de 3 martie, activități preventive la Școala Profesională Specială din localitatea Ștefan cel Mare și Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Piatra-Neamț.

Traficul de persoane și infracțiunile care pot fi asociate cu acesta au fost aduse în atenția adolescenților, cu tact și grijă, de reprezentanții celor două instituții.

Pornind de la prezentarea etapelor traficului de persoane, profilul traficantului și al victimei, polițiștii au continuat cu informații legate de situațiile de risc care pot escalada într-o adevărată dramă.

Cum putea evita anturajele ce prezintă un risc crescut de devianță? Unde pot cere ajutorul atunci când sunt într-o situație de risc? Cum se împacă tendința de a experimenta a adolescenților cu limitele unei zone de siguranță? au fost doar câteva dintre întrebările la care am încercat să răspundem tinerilor.

Pentru informaţii şi sfaturi în vederea evitării unei situaţii de trafic de persoane, puteti apela gratuit din țară numărul 0 800 800 678 sau din străinătatate  +4021.313.31.00 / 004.021.313.31.00.

Pentru mai multe informații cu privire la acest fenomen, puteți accesa https://anitp.mai.gov.ro/

PUBLICITATE