Polițiștii nemțeni, activități pentru prevenirea bullying-ului la Școala Gimnazială Nr. 2 din Piatra-Neamț (FOTO)

Ieri, 24 aprilie, polițiști din cadrul Compartimentului de Prevenire și Analiză a Criminalității Neamț au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială nr. 2, din municipiul Piatra-Neamț.

Prin discuţii interactive și exemple de situaţii concrete, poliţiştii au dorit să convingă elevii că atitudinea face de cele mai multe ori diferenţa, iar o reacție non-violentă de rezolvare a confliectelor este foarte importantă.

Dacă ai fost victima bullying-ului nu trebuie să te confrunți singur cu asta. Spune cuiva în care ai încredere! Această persoană poate să fie un prieten, consilierul școlar, părinții, polițistul, un profesor.

Comportamentul de tip bullying îmbracă mai multe forme:

• forme verbale ale comportamentului de tip bullying: tachinarea, jignirea (bullying direct) și bârfirea (bullying indirect);

• forme fizice ale comportamentului de tip bullying: lovirea, îmbrâncirea, distrugerea sau furtul obiectelor personale (bullying direct) și convingerea unui prieten să atace pe cineva în locul tău (bullying indirect);

• forme socio-emoționale ale comportamentului de tip bullying: amenințarea, gesturi obscene (bullying direct) și excluderea altora dintr-un grup, manipularea prietenilor (bullying indirect).

Totodată, polițiștii de prevenire, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Neamț și conductorii canini din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au prezentat celor mici tehnica din dotare, exerciții demonstrative cu partenerii canini și au discutat despre conduita rutieră, pe care micuții pietoni o pot adopa, astfel încât să nu fie implicați în evenimente nedorite.

Activități pentru prevenirea violenței în școli vor continua și în perioada următoare.

PUBLICITATE