Polițiștii locali, razii prin școlile din Piatra-Neamț. Zeci de elevi prinși chiulind (FOTO)

Astăzi, 27 martie 2024, polițiștii locali din Piatra-Neamț au desfășurat o acțiune amplă de verificare a prezenței elevilor la ore, în cadrul unui demers de combatere a absenteismului școlar și a altor comportamente neregulamentare în zona unităților de învățământ liceal.

Acțiunea, desfășurată între orele 09.00 și 13.00, a avut loc în curțile liceelor, zonele adiacente și centrele comerciale din proximitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma monitorizării, peste 40 de elevi de la mai multe unități de învățământ au fost depistați absenți de la ore, fiecare fiind legitimat și îndrumat să se întoarcă la clasele de curs.

De asemenea, cinci tineri au fost surprinși fumând în curtea instituțiilor de învățământ. Aceștia au primit avertismente, iar într-un caz a fost aplicată și o amendă în valoare de 100 de lei.

Mai mult, polițiștii locali au luat inițiativa de a distribui saci de gunoi liceenilor care se adunau în locurile cunoscute pentru fumat, organizând astfel o acțiune de salubrizare a acestor zone.

Mai jos, comunicatul Poliției Locale Piatra-Neamț:

Câteva zeci de elevi au fost depistați că absentau de la orele de curs, în cursul dimineții de 27 martie 2024, în cadrul unei acțiuni specifice desfășurată de polițiștii locali de ordine publică, în zona unităților de învățământ liceal din Piatra Neamț.

Acțiunea s-a desfășurat între orele 09.00 – 13.00, cînd mai multe echipaje ale Serviciului Ordine Publică și S.D.P.I. – Poliția Locală Piatra Neamț au monitorizat curțile liceelor, zonele adiacente acestora și centrele comerciale din proximitate. Astfel, peste 40 de elevi de la mai multe unități de învățământ, au fost depistați că absentau de la ore, din diverse motive. Aceștia au fost legitimați și îndrumați spre clasele de curs. Totodată, cinci tineri au fost depistați fumând în curtea instituțiilor ale căror cursuri le frecventau, fapt pentru care au fost sancționați contravențional pentru încălcarea Legii 349/2002 (5 avertismente și 1 amendă în valoare de 100 de lei). 

Mai mult decât atât, în locurile cunoscute pentru faptul că în recreații se adună elevi care fumează și nu păstrează curățenia pe domeniul public, mai mulți liceeni au primit de la polițiștii locali saci de gunoi și au salubrizat respectivele zone. 

Totodată, agenții comerciali care își desfășoară activitatea în apropierea școlilor și liceelor din oraș au fost informați cu privire la interzicerea comercializării tutunului și a băuturilor alcoolice către minori, cât și despre noile prevederi legale a interzicerii vânzării, tot către cei cu vârsta sub 18 ani, a băuturilor energizante. 

Astfel de acțiuni vor continua până la finalul anului școlar în curs. 

PUBLICITATE