Polițiștii locali din Piatra-Neamț, dotați cu „imprimante de șold” pentru a-i amenda pe șoferi

Administrația Carabelea a dotat polițiștii locali din Piatra-Neamț cu noi dispozitive („imprimante de șold”) pentru a-i ajuta să poată amenda mai ușor pe cei care parchează neregulamentar.

Deși Primăria Piatra-Neamț desființează parcări „la foc continuu” în oraș (atât pentru mărețele coridoare de mobilitate cât și pentru stațiile de autobuz), posesorii de autoturisme nevoiți să parcheze care pe unde pot vor fi amendați mai ușor de polițiștii locali cu noile dispozitive cu imprimantă agățată la șold.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Comunicatul Poliției Locale Piatra-Neamț:

„Începând cu data de 30 decembrie 2022, polițiștii locali din Piatra-Neamț, au în dotare dispozitive digitale cu ajutorul cărora vor emite note de constatare pentru conducătorii auto ce încalcă regulile de circulație și siguranță rutieră, conform competențelor conferite de legislația în vigoare. 

Cele două terminale digitale portabile emit în timp real note de constatare, ce cuprind inclusiv fotografia autovehiculului oprit neregulamentar.

Prin intertermediul unei aplicații informatice datele sunt stocate în medii securizate, în baza cărora pot fi emise procese verbale de constatare a contravențiilor. 

Astfel, odată cu noile dotări, activitatea polițiștilor locali de siguranță rutieră se va extinde, având în vedere și noile modificări aduse Codului Rutier.”

PUBLICITATE