Polițiștii locali din Piatra-Neamț au oferit punguțe gratuite deținătorilor de câini

Polițiștii locali și cei de protecția mediului au demarat o campanie de conștientizare adresată deținătorilor de câini de companie.

Această campanie, care a început pe 22 aprilie 2024, își propune să educe deținătorii de câini cu privire la necesitatea de a menține curățenia în spațiile publice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe lângă aspectul informativ, campania include și distribuirea gratuită de punguțe speciale destinate colectării reziduurilor lăsate de câini, facilitând astfel respectarea normelor de curățenie.

Mai jos, comunicatul Poliției Locale Piatra-Neamț:

Câinele este cel mai bun prieten al omului și în special al copiilor. De aceea, stăpânii câinilor de companie, fie ei adulți sau copii, trebuie să fie responsabili atât față de cea mai dragă ființă necuvântătoare, cât și față de mediul înconjurător și față de semeni.

Începând cu data de 22.04.2024, polițiștii locali de ordine publică dar și cei responsabili de protecția mediului, desfășoară o campanie de conștientizare și informare a deținătorilor de câini de companie, cu privire la modul în care sunt repectate prevederile H.C.L. 228/2021 referitoare la necesitatea curățării reziduurilor rezultate în urma satisfacerii nevoilor fiziologice de către prietenii necuvântători.

Mai mult, stăpânii primesc și câte o punguță specială pentru acest scop, astfel încât să fie pregătiți în cazul în care respectivul accesoriu le lipsește.

În acest context, le reamintim proprietarilor de câini că trebuie să evite plimbarea animalelor în locurile de joacă pentru copii – aceștia din urmă nu sunt întotdeauna obișnuiți cu animalele și se pot speria foarte ușor, iar cățelușii, indiferent de talia lor, trebuie ținuți în lese.

Totodată, conform prevederilor legale în vigoare, câinii declarați periculoși ori agresivi trebuie plimbați doar cu botnițe.

Așadar, fii conștient și responsabil, respectă – ți aproapele și mediul înconjurător folosind accesorii la îndemână și curăță reziduurile fiziologice ale animalului de companie!

PUBLICITATE