Polițiștii din Săvinești, acțiune cu efective mărite

Raziile polițiștilor nemțeni ce au avut loc vineri, 10 februarie, în comunele Săvinești, Podoleni și Zănești, s-au soldat cu 127 de sancțiuni, dintre care 100 pe linie rutieră.

Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Neamț, la data de 10 februarie, în intervalul orar 14:00-22:00 polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț au acționat pentru prevenirea și combaterea  infracționalității stradale, a faptelor ilicite și creșterea gradului de disciplină rutieră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 127 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 18.000 de lei.

Dintre acestea, 3 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru contravenții la H.G.301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 16 sancțiuni contravenționale pentru abateri săvârșite la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 3 pentru nerespectarea O.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind consfiscată suma de 402 lei și alte 5 sancțiuni pentru nerespectarea altor dispoziții legale.

Pe linie rutieră, polițiștii au aplicat 100 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind retrase 13 certificate de înmatriculare.

Totodată, la o societate comercială, din localitatea Mărgineni, a fost identificata o persoană care desfășura activități comerciale fără a deține contract de muncă, fiind informați reprezentanții ITM Neamț în vederea luării măsurilor legale.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru menținerea unui climat optim de siguranță și descurajarea comiterii unor fapte ilicite.

PUBLICITATE