Polițiștii din Neamț, avansați și premiați de Ziua Poliției Române (FOTO)

Celebrarea Zilei Poliției Române a fost marcată la Neamț prin avansarea a 139 de polițiști și premiarea performanțelor deosebite, într-un eveniment care a subliniat dedicarea și profesionalismul forțelor de ordine.

Pentru toți polițiștii români, ziua de 25 martie are o mare însemnătate și nu întâmplător este strâns legată de sărbătorirea Bunei Vestiri, simbol preluat pe actualul drapel al Poliției Române.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu prilejul Zilei Poliției Române, a fost marcată avansarea în gradul profesional următor a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, în cadrul unei ședințe festive.

Astfel, 113 de polițiști au fost avansați în gradul profesional următor, la termen. De asemenea, 26 de polițiști au fost avansați înainte de termen.

În cadrul ședinței festive au fost premiați câștigătorii competițiilor sportive organizate de Asociația Sportivă Dinamo.

Totodată Corpul Național al Polițiștilor a oferit diplome și medalii aniversare polițiștilor care s-au implicat în promovarea profesiei de polițist sau care au avut merite deosebite în activitatea profesională.

Conducerea inspectoratului a felicitat cu căldură fiecare polițist pentru eforturile depuse și pentru angajamentul față de menținerea ordinii și siguranței în comunitate.

Un moment emoționant a fost acela al premierei colegilor implicați în concursul de fotografie „Poliția – în slujba comunității”. Fotografia câștigătoare, intitulată „Alfie the king”, a fost refăcută astăzi într-un cadru special, când Alfie, protagonistul acesteia, a fost prezent la sediul inspectoratului alături de colegii care au realizat fotografia câștigătoare.

Alfie și-a lăsat și el amprenta prezenței pe tabloul realizat ca mărturie a acestei zile festive.

„Felicitări tuturor polițiștilor avansați înainte de termen și la termen, și mulțumim pentru angajamentul și sacrificiul în slujba cetățenilor din Neamț!” – a fost mesajul IPJ Neamț

Tot astăzi, atmosfera Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a fost animată de o vizită surpriză, 90 de elevi, de la Scoala Gimnaziala „ELENA CUZA” și Școala Gimnazială „NICU ALBU” din Piatra Neamț, vizită care a adus bucurie pe holurile acestuia.

Copiii au fost primiți cu căldură de cms. șef Osoianu Mihai Iulian, care le-a răspuns la toate întrebările legate de munca de poliție.

Tot astăzi, copiii au avut ocazia să testeze aparatul poligraf din cadrul Serviciului Criminalistic și să facă o vizită colegilor din Centrul operațional, pentru a-i cunoaște pe cei care sunt la celălalt capăt al firului de urgență.

Câinii polițiști Eva și Face, luptătorii SAS, polițiștii rutieri, criminaliștii, polițiștii de prevenire și siguranță școlară le-au oferit copiilor o incursiune captivantă în lumea muncii de poliție.

Copiii prezenți și-au lăsat amprentele prezenței lor, realizând un tablou care va înfrumuseța holul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț în amintirea acestui moment festiv.

PUBLICITATE