Polițiștii din Neamț au oprit o mașină „fără șofer”, dar cu 3 tineri pasageri

Un control rutier pe o stradă din Neamț a dus la descoperirea unor infracțiuni grave, după ce polițiștii au depistat doi tineri și o minoră într-un autoturism care nu avea șofer.

„La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 20:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au efectuat semnal acustic și luminos, pentru oprirea unui autoturism, ce se deplasa pe raza localității Grumăzești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După efectuarea semnalului regulamentar de oprire, autoturismul a oprit, la volanul acestuia nefiind identificată nicio persoană. Ca pasageri în autoturism au fost identificate 3 persoane, o minoră de 15 ani și doi tineri cu vârste de 19, respectiv 22 de ani.” – a transmis Poliția Neamț

După ce au fost conduși la sediul poliției, s-a constatat că tânărul de 19 ani fusese inițial la volan, după care a cedat controlul vehiculului celui de 22 de ani. Acesta din urmă a fost testat cu etilotestul, rezultând fiind pozitiv.

„Cele trei persoane au fost conduse la sediul unității de poliție, în urma verificărilor efectuate de polițiști rezultând faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 20:00, tânărul de 19 ani ar fi condus autoturismul pe raza localității Grumăzești după care l-ar fi încredințat spre conducere tânărului de 22 de ani.

Cei doi tineri au fost testați cu aparatul etilotest, în cazul tânărului de 22 de ani, rezultând o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, tânărul de 19 ani, nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar tânărul de 22 de ani, figurează cu permisul de conducere reținut.” – au mai precăzat reprezentanții Poliției Neamț

De asemenea, autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. Drept consecință, tânărul de 19 ani (proprietarul mașinii) a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.000 de lei, iar vehiculul i-a fost imobilizat, fiindu-i reținut certificatul și plăcuțele de înmatriculare.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, unei persoane fără permis de conducere.

PUBLICITATE