Polițiștii au confiscat, ieri, circa 30 mc de lemn transportat ilegal


În ziua de 14.06.2016, în jurul orei 06.00, în timp ce polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Târgu Neamţ acționau pe DN 15B pe raza localităţii Pipirig, au oprit în trafic o autoutilitară care transporta material lemnos.
În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că șoferul, un bărbat de 28 de ani, din Suceava nu deținea aviz de însoţire pentru cheresteaua pe care o transporta.
În consecinţă, s-a luat măsura confiscării cantităţii de 4,62 mc cherestea răşinoase în valoare de 2134 lei, care a fost dată în custodia reprezentanţilor Ocolului Silvic Pipirig, precum și indisponibilizarea autoutilitarei.
Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto cu amendă în valoare de 2000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Tot ieri, 14.06.2016, în jurul orei 10.00, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Tazlău, împreună cu organele silvice au oprit în trafic pentru control un autovehicul, care tracta o remorcă încărcată cu material lemnos.
Polițiștii au verificat documentele prezentate de conducătorul auto, un bărbat de 29 de ani, din Tarcău, constatând că datele înscrise în acte nu corespund cu materialul lemnos transportat. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 5000 lei, iar cantitatea de 26,85 mc lemn de esență fag a fost confiscată, fiind predată în custodia Ocolului Silvic Tarcău.

PUBLICITATE