Poliţiştii atrag atenţia asupra „promoţiilor” păguboase . Vezi recomandările IPJ Neamț

Câştigarea încrederii persoanelor vârstnice, prin prezentarea de produse la preţuri promoţionale ori de cadouri din partea unor magazine sau autorităţi le asigură infractorilor accesul, fără efort, în locuinţele şi la economiile acestora.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Atenţie!
Supermarketurile şi hipermarketurile au promoţii şi oferă cadouri doar în interiorul magazinelor!
Popularizarea acestor promoţii se realizează prin intermediul cataloagelor disponibile în magazin, pe site-urile de pe internet sau oferite de distribuitorii ambulanţi, nicidecum prin prezentarea produselor la domiciliu.
Nu invitaţi necunoscuți în casă, în curte, chiar dacă care pretind că doresc să vă vândă produse la preţuri mici, să vă ofere bunuri cu titlu de cadou sau ca pomană.
Țineți uşa sau poarta încuiate, chiar dacă sunt acasă!
Nu ţineți în casă sume de bani sau bunuri de valoare; acestea trebuie păstrate în depozite bancare. Dacă, totuşi, alegeți să le păstrați în locuinţă, nu le depozitați în şifonier, acesta fiind primul loc în care caută hoţii.
Nu depozitați la vedere, în curte, pe balcon sau în faţa uşii de acces, ambalajele obiectelor de valoare pe care le-ați achiziţionat.
Nu invitați acasă persoane pe care doar ce le-ați cunoscut şi care vă spun poveşti impresionante de viaţă. Acestea pot profita de ocazie pentru a fura bunuri şi s-ar putea folosi chiar de violenţă pentru a-şi atinge scopul.

PUBLICITATE