Polițiști și preoți, împreună într-o campanie de prevenire a infracționalității


LANSAREA CAMPANIEI DE PREVENIRE A INFRACȚIONALITĂȚII SI IMPUNEREA AUTORITATII LEGII
„UNDE SE TERMINĂ LEGEA, ÎNCEPE MORALA…”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În data de 19 aprilie a.c. la sediul Protopopiatului din Piatra Neamț a avut loc o activitate de informare și prevenire în cadrul căreia a fost lansată campania de prevenire a infracționalității „UNDE SE TERMINĂ LEGEA, ÎNCEPE MORALA…”
Politia 1Campania de prevenire se derulează în perioada aprilie – iunie 2016 în județul Neamț și are ca scop conștientizarea cetățenilor în sensul adoptării unei conduite corecte atât din punct de vedere moral cât și legal.
Campania a fost demarată în colaborare cu cele 5 protopopiate existente la nivelul județului Neamț iar prin efortul comun ne dorim să reducem gradul de implicare a populației județului Neamț în săvârșirea de fapte antisociale. De asemenea, oamenii legii au accentuat importanța activării spiritului civic în rândul cetățenilor și adoptării unei atitudini de respect atât față de semeni cât și față de lege, în conformitate cu care toți cetățenii sunt „egali, fără privilegii si fără discriminări”.
politia 3Totodată se dorește a fi un apel către conștiința cetățenilor în sensul accentuării respectului față de legile prevăzute de statul român în acord cu regulile de buna conduită, pe care fiecare dintre noi ar trebui sa ni le însușim și de la care sa nu ne abatem.
Considerăm că mesajul de respectare a legii transmis de polițiști prin intermediul reprezentanților clerului bisericesc în rândul enoriașilor și oferirea de recomandări și sfaturi preventive antivictimale și aniifracționale la finalul slujbelor religioase sensibilizeaza populația și trage un semnal de alarmă asupra consecințelor morale si penale ale săvârșirii de fapte antisociale.
politia 2În sprijinul transmiterii mesajelor preventive, au fost diseminate reprezentanților instituțiilor de cult ce aparțin de Protopopiatul Piatra Neamț un număr de 130 afișe realizate în cadrul campaniei pentru a fi expuse în zona unităților de cult, in loc vizibil cu flux intens de cetățeni.
În cadrul acestei campanii, în lupta împotriva criminalității s-a alăturat Consiliul Județean Neamț prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, care a contribuit la imprimarea unui număr de 300 de afișe cu sloganul campaniei, materiale ce vor fi expuse în lăcașele de cult ce aparțin de Protopopiatele Piatra Neamț, Roznov, Tg. Neamț, Roman și Ceahlău.

PUBLICITATE