Polițiști din Neamț distinși cu Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne

Doi luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au primit Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne pentru devotamentul și profesionalismul cu care și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu.

Astăzi, 19 iulie, în cadrul unui eveniment prilejuit de Ziua Ministerului Afacerilor Interne, ministrul afacerilor interne, domnul Lucian Bode a acordat cele mai importante distincții pentru profesionalismul și actele de eroism cu care și-au îndeplinit atribuțiile polițiștii, pompierii, jandarmii, piloții și polițiștii de frontieră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Doi dintre polițiștii premiați în cadrul ceremoniei sunt subcomisar de poliție Pavelescu Cristian și agent șef principal de poliție Vătăjelu Constantin-Claudiu, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cărora li s-a acordat Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne.

Polițiștii s-au evidențiat în mod deosebit, la data de 27 ianuarie 2021, în urma unei intervenții de salvare a unui minor al cărui tată amenința că va arunca în aer apartamentul din Piatra Neamț, în care se aflau.

Acesta a produs la un moment dat o deflagrație puternică ce a smuls ușa din perete și a proiectat luptătorii S.A.S. în peretele opus ușii apartamentului. Datorită modului în care au intervenit polițiștii, sprijiniți de colegii lor, copilul a fost salvat, iar tatăl său a fost reținut. (VEZI ARTICOLUL AICI)

,,Este o meserie de vocație, pe care am ales-o cu toată inima. Meritul reușitei este al întregii echipe de intervenție. ne-a declarat colegul nostru subcomisar de poliție Pavelescu Cristian.

,,Orice misiune dusă la bun sfârșit este pentru mine o reușită! De fiecare dată merg acasă cu mândrie pentru că mi-am onorat cu devotament și profesionalism jurământul de credință. ”  ne-a declarat colegul nostru agent șef principal de poliție Vătăjelu Constantin-Claudiu.

PUBLICITATE