Politica la Neamț între șovăiala lui Arsene și „profeția” lui Țapu


Ședința de constituire a consiliului județean s-a transformat dintr-o formalitate într-un scandal cu acuzații de plângeri penale. Dacă zilele trecute, chiulul liberalilor era aspru criticat de reprezentanții noii majorități (PSD+PMP+ALDE), astăzi, putem afirma că noul președinte al CJ Neamț, Ionel Arsene, a „ȘOVAit-o”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, un vot care nu trebuia să lase niciun semn de întrebare, în care noua majoritate conducea cu 21 la 14, a devenit un exercițiu de securizare a votului. Metoda aleasă, cea cu votul la vedere, ne face să credem că, surpriza de la Piatra Neamț unde au existat două „trădări”, l-a făcut pe Arsene să ia măsuri de precauție.
Și uite cum din siguranța cu care ne prezenta Ionel Arsene noua majoritate, indestructibila și plină de protocoale (cea pentru binele cetățeanului), s-a transformat într-un circ penibil. De ce să riști contestații în contencios administrativ și plângeri penale când noua majoritate era sudată, controlată și pregătită să te sprijine? Doar dacă oamenii care te susțin au spus-o cu jumătate de gură sau împărțitul „foloaselor” la cele două partide mici au produs un gust amar propriilor consilieri PSD.

Dincolo de episodul de azi, clar este că, județul Neamț și municipiul Piatra-Neamț va avea o conducere PSD pe care o va sprijini fără obiecții ALDE și PMP-ul.  Ceea ce ne face să ne aducem aminte o declarație (care putea părea una banală de campanie) a senatorului Eugen Țapu-Nazare, cu câteva zile înainte de data alegerilor locale:
Îmi place să cred că mulți vor înțelege că bătălia se dă între PNL și PSD, adică între dezvoltare și corupție, și nu-și vor irosi voturile pe partide sau candidați fără șanse de a intra în consiliile locale sau de a ajunge la primărie. Orice vot acordat unor candidați și partide fără șanse înseamnă, de fapt, un vot acordat PSD, care s-a opus organizării alegerilor în două tururi, tocmai din aceste considerente.– a declarat Eugen Țapu-Nazare, pe 1 iunie 2016

PUBLICITATE