Poliția rutieră, amplă acțiune în Neamț (VIDEO)

Ieri, 19 octombrie, în intervalul orar 12:00-16:00, Serviciul Rutier Neamț sub coordonarea  Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., a desfășurat o amplă acţiune la nivelul județului Neamț pentru combaterea vitezei excesive şi a altor abateri grave ce pun în pericol siguranţa circulaţiei .

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Prioritatea poliţiştilor a fost reducerea numărului acidentelor de circulaţie şi a victimizării participanţilor la trafic.

În anul 2022, până la data de 19 octombrie, la nivelul județului Neamț au fost înregistrate 90 de accidente grave, în urma cărora 38 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 63 de persoane au fost grav rănite.

60 de poliţişti rutieri, din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Bacău, Iași, Vaslui, Suceava și Harghita, au acționat pe raza întregului județ, pentru supravegherea traficului rutier, combaterea riscului rutier și prevenirea accidentelor de circulație.

Chiar dacă vizibilitatea colegilor noștri a fost una ridicată, 567 de conducători auto au fost depistaţi comiţând diferite abateri, unele dintre acestea atrăgând şi măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Au fost, așadar constatate 218 cazuri de depăşire a limitei maxime de viteză admise pe sectorul de drum respectiv, 38 de cazuri de abateri ale bicicliștilor, 25 de cazuri de abateri ale pietonilor, 7 depăşiri neregulamentare şi 278 de alte cazuri de indisciplină rutieră.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au reținut 59 de premise de conducere, dintre care 47 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 7 pentru depășiri neregulamentare și un permis pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice și au retras 14 certificate de înmatriculare.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat o infracțiune la regimul rutier.

Astfel, poliţiştii Biroului Rutier Roman care acţionau în municipiul Roman, au depistat un bărbat de 40 de ani, din Horia în timp ce conducea un autovehicul, pe strada Traian.

Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

De precizat că asemenea acţiuni vor fi organizate şi în perioada următoare.

PUBLICITATE