Poliția nu mai dă amenzi, în semn de protest faţă de îngheţarea salariilor

Poliția din România nu glumește. După ce salariile bugetarilor au fost înghețate, oamenii legii au discutat cu ministrul de Interne Lucian Bode, însă fără rezultat.  Sindicaliștii din poliție au convenit să nu mai dea amenzi începând de astăzi.

O bună parte din amenzile aplicate de oamenii legii erau pentru încălcarea regulilor impuse pentru prevenirea infectărilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Am convenit asupra formelor de protest care să poată fi puse în aplicare de toţi poliţiştii şi poliţiştii de frontieră, care au fost extrase din sondajul realizat în rândul poliţiştilor.  

În situaţia în care nu vom fi consultaţi şi nu va exista voinţă pentru a elimina această inechitate salarială reprezentată de îngheţarea salariilor poliţiştilor, vom fi obligaţi să punem în aplicare toate cele 3 etape ale formelor de protest stabilite”, se în comunicatul comun al sindicatelor.

Să nu se înţeleagă acum că Poliţia îi lasă pe infractori. Vorbim doar despre sancţiunile contravenţionale, nu despre fapte de natură penală”, a explicat Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, pentru Libertatea.

PUBLICITATE