Poliția Neamț – Ziua împotriva violenței asupra copilului (FOTO)

În fiecare an, pe data de 4  și 5 iunie, vorbim despre copii și despre agresiune. O asociere despre care ne dorim să auzim din ce în ce mai rar.

„Ziua internaţională a copiilor victime ale agresiunii” și „Ziua împotriva violenței  asupra copilului în România”, aduc în prim plan copilul și efectele pe care agresiunea le produce, pe termen scurt și lung. Și anul acesta polițiștii au ales să vă transmită un mesaj prin intermediul fotografiilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Asemenea unei răni, efectele agresiunii pot fi purtate întreaga viață. Depinde de fiecare dintre noi să înlăturăm aceste efecte.

Prin pozele realizate, am încercat să scoatem în evidență, atât efectele vizibile, cât și cele invizibile, pe care orice formă de agresiune le produce asupra copiilor.

Dacă pentru efectele vizibile ale agresiunii există tratament, există remedii, în cazul efectelor invizibile drumul vindecării este unul la care putem ajuta fiecare dintre noi.

Blândețea, implicarea, empatia sunt punți prin care putem vindeca rănile agresiunii.

Nelson Mandela  spunea că ,, Dacă îi vorbești unui om într-o limbă pe care o înțelege, cuvintele tale vot ajunge la mintea lui. Dacă îi vorbești în propria lui limbă, cuvintele ajung la inima lui.,,

Să găsim așadar gesturile și cuvintele potrivite, pentru a reuși să comunicăm cu cei mici, pentru a le transmite încrederea în puterea noastră de a le ocroti lumea. Să le fim scut pentru orice durere.

Iar, dacă în drumul nostrum vom găsi lacrimi, pe obrazul unui copil, să ne aplecăm cu blândețe, spre a le șterge.

Chipul unui copil trist, este o punte de traversat, la capătul căreia ne așteaptă cel mai frumos răsărit…zâmbetul lui.

Dacă luați cunoștință, despre orice formă de abuz asupra unui copil, alertaţi imediat Poliţia la numărul unic de urgență 112!

PUBLICITATE
SURSĂPoliția Neamț