Poliția Neamț – Sărbătoarea Rusaliilor în siguranță!


Aproape 400 de poliţişti se vor afla în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative în această minivacanță, ocazionată de Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conducerea IPJ Neamț a dispus ca poliţişti, care vor acţiona suplimentar faţă de cei care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, să aibă ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente ce ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Astfel, 328 de poliţişti de la ordine publică, 51 de la structurile de poliţie rutieră, 21 polițiști de investigații criminale şi 40 poliţişti de la alte structuri şi rezerve de intervenţie, se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice au fost planificate 179 patrule de siguranță publică, dintre care 22 pedestre și 157 auto.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, 36 aparate radar.

În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă!
Suntem la datorie!

PUBLICITATE