Poliția Neamț, manifest artistic împotriva violenței asupra copiilor (Galerie FOTO)

În fiecare an, la data de 4 iunie, sărbătorim „Ziua internaţională a copiilor victime ale agresiunii”.

Pentru a trage un semnal de alarmă vizibil, cu privire la importanța pe fiecare dintre noi o avem în modelarea acestora, polițiștii Compartimentului de Relații Publice în colaborare cu elevii Liceului de Arte Victor Brauner, au organizat un manifest artistic, sub forma unei expoziții de fotografie și pictură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Agresiunea copiilor, fie ea fizică, verbală sau emoțională, produce răni și lasă efecte profunde în dezvoltarea personalității acestora.

Polițiștii ,,înarmați’’ cu aparate de fotografiat și aripi de înger, iar copiii artiști folosindu-se de uneltele atât de apropiate sufletului lor, pânze, culori și pensule au realizat instantanee și picturi, care fac parte din expoziția Aripi invizibile, organizată de aceștia cu ocazia Zilei internaţionale a copiilor victime ale agresiunii.

Prin pozele realizate de polițiști, aceștia au vrut să întărească convingerea că fiecare copil are astfel de aripi, invizibile, cu care poate zbura spre o lume de vis, în care agresiunea sub orice formă nu își are loc.

Totodată, picturile copiilor reprezintă viziunea acestora cu privire la problema violenței asupra copiilor.

Pentru că împreună putem da aripi copiilor, ferindu-i de agresiune și încurajându-i să își descopere propria identitate, vă invităm să vizionați lucrările participante în mediul online.

Mulțumim partenerilor ce ne-au ajutat să realizăm acest frumos proiect – Liceului de Arte Victor Brauner, Biblioteca Județene Neamț, Asociația Internațională a Polițiștilor, Prefectura Neamț și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț.

PUBLICITATE