Poliția Neamț, lămuriri privind circulația pe variantă

Primăria Piatra-Neamț a acoperit, între timp, indicatoarele rutiere de pe variantă (str. Dimitrie Leonida – b-dul 9 Mai) care prevăd restricții pe benzile destinate transportului public, iar Poliția Neamț transmite că șoferii pot circula pe prima bandă până când tronsonul de drum va fi predat administratorului (Primăria Piatra-Neamț).

„La finalizarea tuturor amenajărilor și preluarea tronsonului de către administratorul drumului, acesta va informa atât participanții la trafic cât și Serviciul Rutier cu privire la restricțiile stabilite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La acest moment, conducătorii auto pot circula atât pe banda destinată lor cât și pe banda destinată transportului public.

Cu privire la situația punctuală a indicatorului rutier privind restricțiile de circulație, legat de banda destinată transportului public, la acest moment polițiștii rutieri nu sancționează, nerespectarea normelor de circulație pe benzi.

Indicatoarele în cauză au fost acoperite, astfel încât să nu inducă în eroare participanții la trafic.

În momentul în care tronsonul de drum va fi predat administratorului drumului, conducătorii auto vor trebui să respecte semnificația indicatorului, care impune restricții cu privire la circulația pe prima bandă.” – ne-au declarat reprezentanții Poliției Neamț

Reamintim că, așa cum am precizat în articolul de astăzi (vezi AICI), potrivit reprezentanților Poliției Neamț, conform legii, șoferii care sunt prinși pe banda destinată transportului public de persoane, semnalizată ca atare, sunt pasibili de 6-8 puncte de amendă.

La articolul 101, punctul 16 din O.U.G. 195 din 2002, constituie contravenție și se sancționează cu 6-8 puncte amendă, nerespectarea regulilor privind circulatia pe benzi.

Totodată, articolele 42 și 43 prezintă reguli cu privire la circulația pe benzi.” – ne-au declarat reprezentanții Poliției Neamț

Astfel, conform articolelor 42 și 43, autovehiculele care nu sunt destinate transportului public nu au voie să folosească prima bandă, iar autobuzele și taxiurile nu vor putea folosi banda de lângă axul drumului.

  • „Când circulaţia se desfăşoară pe două sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de către conducătorii de vehicule în funcţie de intensitatea traficului şi viteza de deplasare, având obligaţia să revină pe prima bandă ori de câte ori acest lucru este posibil, dacă aceasta nu este destinată vehiculelor lente sau transportului public de persoane.” – art. 42
  • „Dacă un drum este prevăzut cu o bandă destinată vehiculelor lente sau transportului public de persoane, semnalizată ca atareacestea vor circula numai pe banda respectiva.” – art. 43
PUBLICITATE