Poliția Neamț: Filtre la ieșire din Piatra-Neamț și Roman. Vezi drumurile afectate de ninsori

Polițiștii rutieri acționează pe sectoarele de drum din județul Neamț pentru a nu se înregistra persoane înzăpezite, blocate în trafic şi expuse unor situaţii de risc, precum şi pentru informarea populaţiei, a conducătorilor auto, în ceea ce priveşte circulaţia rutieră pe drumurile publice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Aducem în atenția publicului faptul că, pe fondul căderilor masive de zăpadă și a viscolului, în această dimineață a fost declarat închis circulație publice DN 15D, traseul Piatra Neamț-Roman, zonele cele mai afectate de ninsori fiind Piatra Neamț-Girov și Ghigoiești-Bozienii de Sus.
Totodată ruta Roman-Vaslui, DN15D, este blocată în zona Dealului Mărului de copaci căzuți și polei.

Pentru fluidizarea traficului și informarea participanților la trafic au fost instituite filtre la ieșirea din municipiul Piatra Neamț, pe raza localității Girov, Horia și la ieșirea din municipiul Roman.

Pentru evitarea arterelor de circulaţie blocate şi a ambuteiajelor ce pot apărea pe fondul depăşirii capacităţii de preluare a valorilor de trafic, vă recomandăm să alegeți variantele ocolitoare: D.J.156A Dobreni–Girov –Roznov; D.J.208G Girov – Hanul Ancuței; D.N.15 Roznov – Bacău D.N.2 Bacău – Roman

Pentru a ajunge în siguranţă acasă, conduceţi cu viteză adaptată la starea carosabilului şi măriţi distanţa în mers. Vă reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Pe raza județului Neamț nu sunt semnalate alte drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile, circulaţia rutieră la nivel județean desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

Recomandă conducătorilor auto să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă.

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).

Este, de asemenea, obligatoriu ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

PUBLICITATE