Poliția Neamț: efective mărite pe perioada sezonului estival. Peste 1000 de sesizări la 112 în 3 săptămâni

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț acționează cu efective mărite pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, pe perioada sezonului estival 2017.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, în perioada 19 iunie – 09 iulie a.c., poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră și transporturi au acționat în dispozitivele de ordine și siguranță publică alături de jandarmi, pe raza județului Neamț.

Echipele operative au intervenit la peste 1000 de sesizări prin apelul unic de urgență 112, fiind aplanate stările conflictuale și întocmite acte procedurale în 411 de situații în care s-a conturat existența unei infracțiuni.
Polițiștii s-au sesizat din oficiu în 54 de cazuri cu privire la săvârșirea unor infracțiuni, fiind demarate anchete pentru probarea activității infracționale și au prins în flagrant 33 de persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor.
De asemenea, în urma investigațiilor efectuate, în această perioadă au fost dispuse 7 măsuri privative de libertate față de persoanele anchetate. În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au depistat și încarcerat 13 persoane urmărite național

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi rămân priorităţile Poliţiei Române, polițiștii nemțeni acționând pe toate liniile pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere. În perioada de referință, pe raza județului Neamț, nu s-au înregistrat accidente rutiere soldate cu decesul persoanelor implicate, fiind înregistrate doar 8 accidente grave.

Pentru ca zilele libere din perioada de vară să fie cât se poate de reuşite, poliţiştii nemțeni vă readuc în atenţie măsurile pe care le puteţi lua, pentru a nu deveni victimele unor infractori:

CÂND PLECAŢI DE ACASĂ: • Încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă. • Rugaţi un vecin să vă supravegheze locuinţa. Nu lăsaţi sume mari de bani sau valori în casă. • Instalaţi un sistem de iluminare automat cu detecţia mişcării şi un sistem de supraveghere video. • Montaţi o încuietoare de înaltă siguranţă la uşa de acces în locuinţă. Dacă locuiţi la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastră ţin hoţii la distanţă.

LUMEA VIRTUALĂ ESTE PARTE DIN VIAŢA NOASTRĂ: • Nu vă transformaţi conturile de pe reţelele de socializare în surse de informaţii pentru infractori.Faceţi-le inaccesibile pentru persoane necunoscute şi manifestaţi o atenţie sporită la datele şi fotografiile pe care le postaţi. • Evitaţi prieteniile cu persoane pe care nu le cunoaşteţi în realitate şi nu dezvăluiţi date despre dumneavoastră celor pe care îi cunoaşteţi doar în mediul online. • Atunci când plecaţi pentru o perioadă mai lungă de acasă, nu faceţi acest lucru public pe internet.

PROTEJAŢI-VĂ BUNURILE PERSONALE ATUNCI CÂND VĂ RECREAŢI! • Acordaţi o atenţie sporită lucrurilor personale atunci când mergeţi să vă relaxaţi, în timpul ieşirilor la iarbă verde, la piscine, ştranduri sau la pescuit. •Păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care aţi lăsat obiectele personale! Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv. • Nu lăsaţi obiectele de valoare – bijuterii, portmonee, telefoane mobile – la vedere pe plajă! 

ÎN STAŢIUNE: • Când aţi ajuns la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate lângă maşină. Nu expuneţi sumele de bani pe care le deţineţi! • Lăsaţi-vă lucrurile de valoare, banii, documentele în seiful hotelului! Luaţi la dumneavoastră numai sumele necesare efectuării plăţilor curente! • Nu lăsaţi nesupravegheate pe plajă lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat/filmat etc.). Câteva momente de neatenţie sunt de ajuns pentru ca infractorii să le sustragă. • Dacă vi s-a repartizat o cameră la un etaj inferior, nu lăsaţi geamurile deschise! Este calea cea mai uşor accesibilă hoţilor!

SIGURANŢA AUTOTURISMULUI: • Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante. • Dacă doriţi să vă odihniţi puţin, nu opriţi în locuri necunoscute şi mai ales izolate. Căutaţi popasurile special amenajate în acest sens. Parcaţi autoturismul într-un spaţiu bine iluminat sau păzit, închideţi geamurile şi asiguraţi-vă că l-aţi încuiat. • Atunci când opriţi, fie şi pentru un scurt popas, nu lăsaţi cheile în contact şi asiguraţi-vă că aţi închis portierele şi geamurile. Obiectele de valoare lăsate la vedere în maşină (genţi, poşete, telefoane mobile, laptopuri, camere video, bagaje) pot fi tentante pentru hoţi. • Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul. Nu luaţi în maşină persoane necunoscute şi mai ales pe timpul nopţii.

Pentru orice situaţie care poate constitui o urgenţă, apelaţi serviciul unic de urgenţă 112! Suntem la datorie!

PUBLICITATE