Poliția Neamț: Atenție la noile reguli pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID!

Pe fondul creșterii accentuate, atât la nivel național, cât și la nivel local, a numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, vă supunem atenției următoarele măsuri care trebuie respectate, pentru prevenirea și combaterea răspândirii SARS.COV-2.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00 în județele/ localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Certificatul verde COVID va fi necesar pentru accesul în restaurante, cafenele, în sali de spectacole si la evenimente, inclusiv pentru copiii mai mari de 6 ani, care trebuie sa prezinte un test negativ.

Aceste modificări se aplică în localitățile în  care rata de infectare este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

În județul Neamț, la data de 21 septembrie a.c., localitatea Tupilați prezintă o incidență de 8,02/ 1000 de locuitori.

Cu incidențe mai mari de 3/1.000 de locuitori și mai mici sau egale cu 6/1.000 de locuitori, regăsim localitățile Gârcina, Dragomirești și Făurei.

Polițiștii vor desfășura activități pentru ca măsurile introduse să fie cunoscute de cetățeni și totodată respectate, pentru ca infectarea cu SARS-CoV-2 să fie limitată.

PUBLICITATE