Poliția Neamț: „Atenție la cine vă intră în curte sau în locuință!”

Ieri, 12.11.2015, din jurul orei 16.15, polițiștii Postului de Poliție Alexandru cel Bun efectuează cercetări pentru identificarea și depistarea a trei persoane, care în aceeași zi ar fi sustras suma de 15.000 lei din locuința unui bărbat de 80 de ani, din localitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a reieșit faptul că în jurul orelor 15.30, la domiciliul bărbatului s-au prezentat trei bărbați, de etnie romă, care au cumpărat de la acesta mai multe cupoane de pensie contra sumei de 200 lei. De asemenea s-a mai stabilit ca unul dintre cele trei persoane i-a distras atenția persoanei vătămate, cerându-i o sârmă, moment în care ceilalți doi au intrat in locuință iar dintr-un dulap au sustras suma de 15.000 lei, după care au plecat de la fata locului cu autoturism marca Volkswagen de culoare gri.

Tot ieri, în jurul orelor 11.00, o femeie de 88 de ani, din municipiul Roman, a fost păgubită de 600 de lei de către o persoană necunoscută, care i-au pătruns în locuință, sub pretextul verificării instalației de gaz, și i-a sustras banii din sertarul unui dulap.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și îndrumă cetățenii să nu permită accesul persoanelor necunoscute în locuințe sau curți.


 

Reluăm sfaturile preventive privind săvârșirea infracțiunii de furt prin distragerea atenției, recomandând cetățenilor:

– nu permiteţi străinilor să intre în casă sau în curte sub diferite pretexte: vânzarea/cumpărarea de produse, folosirea telefonului, oferirea de ajutoare sau bunuri, schimbul unor bancnote;

– solicitați persoanelor, care se prezintă sub diferite calități, să se legitimeze;

– evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă!

– păstraţi documentele și bunurile în locuri greu accesibile, cunoscute doar de dumneavoastră și nu divulgați aceste informații altor persoane.

De asemenea, poliţiştii vă recomandă să nu vă lăsaţi tentaţi de preţurile produselor oferite spre vânzare de către persoane necunoscute întrucât acestea reprezintă doar mijlocul prin care infractorii urmăresc să intre în locuința dumneavoastră pentru a descoperi locul unde vă păstrați economiile.

Dacă ați fost victima unei astfel de infracțiuni, nu lăsați să treacă timp de la comiterea faptei și sesizați-ne prin apelul unic de urgență 112!

De asemenea, dacă ați fost contactat de către astfel de persoane sau ați asistat la săvârșirea unei infracțiuni, polițiștii vă recomandă să rețineți semnalmentele persoanelor implicate sau caracteristicile mașinilor( număr de înmatriculare), date pe care să le sesizați imediat Poliției!

PUBLICITATE