Poliția Neamț, amplă acțiune pentru depistarea persoanelor urmărite

121 de persoane verificate, 4 persoane care se sustrăgeau mandatelor  de executare a pedepsei închisorii, depistate și încarcerate și alte 2 persoane localizate și arestate în vederea extrădării, în urma unei ample acțiuni  inițiate și coordonate de Serviciul de Investigații Criminale.

În perioada 21-29 octombrie, polițiștii de investigații și cei de ordine publică au desfășurat, sub coordonarea Serviciului de Investigații Criminale, o amplă acțiune cu scopul localizării, identificării, depistării și încarcerării persoanelor care sunt urmărite la nivel național și internațional, care se sustrag de la executarea pedepselor privative de libertate sau a măsurilor preventive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Polițiștii au efectuat verificări  la domiciliul a 121 de persoane urmărite, pe numele cărora sunt emise mandate de executare a pedepsei închisorii.

Datele obținute de polițiștii nemțeni au fost transmise în timp operativ, iar 2 persoane urmărite internațional au fost localizate, depistate și arestate în Anglia și Olanda, urmând a fi executate procedurile legale pentru extrădarea acestora.

Alte 4 persoane care se sustrăgeau mandatelor  de executare a pedepsei închisorii, au fost depistate de polițiști și introduse în centrele de detenție.

***

La data de 21 octombrie a.c., polițiștii au depistat, în Piatra Neamț, un bărbat, de 30 de ani, din Ruginoasa, urmărit la nivel național, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Persoana în cauză era condamnată de Judecătoria Piatra Neamț, la o pedeapsă privativă de libertate, de 6 luni, pentru nerespectarea obligațiilor impuse de Serviciul de Probațiune Neamț.

***

La aceeași dată, polițiștii au depistat, în Piatra Neamț, un tânăr, de 21 de ani, din județul Iași, urmărit la nivel național, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Tânărul era condamnată de Judecătoria Piatra Neamț, la o pedeapsă privativă de libertate 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

***

Tot la data de 21 octombrie a.c., polițiștii au depistat un bărbat, de 31 de ani, din Negrești, urmărit la nivel național, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Bărbatul era condamnat de Judecătoria Piatra Neamț, la o pedeapsă privativă de libertate 3 ani și 9 luni, pentru infracțiuni la regimul rutier.

***

De asemenea, la data de 29 octombrie a.c., în baza informațiilor puse la dispoziție de lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au depistat un tânăr, de 24 ani, din Boghicea, urmărit la nivel național și internațional, care se  sustrăgea de la executarea unei pedepse de 150 zile de închisoare.

Toate persoanele depistate au fost conduse la Penitenciarul Bacău și Botoșani, în vederea executării pedepsei.

În activități au fost angrenați polițiști de investigații și ordine publică din cadrul Polițiilor municipale Piatra Neamț și Roman, cei din cadrul Poliției orașelor Roznov, Bicaz, Târgu-Neamț, polițiștii Secțiilor de Poliție Rurală și Posturilor de Poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

PUBLICITATE