Poliția Neamț – Acțiuni pentru combaterea delictelor silvice (FOTO)

Polițiștii nemțeni au desfășurat ieri, 1 august, o acțiune de prevenire și combatere a delictelor silvice, soldată cu depistarea a 2 persoane ce transportau material lemnos fără documente legale, iar un șofer din Piatra-Neamț a fost sancționat pentru același motiv.

„La data de 1 august, în intervalul orar 10:00-14:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, împreună cu specialiști din cadrul Ocolului Silvic Băcești au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, polițiștii au depistat în extravilanul localității Valea Ursului, două persoane cu vârste de 46, respectiv 47 de ani, ce transportau material lemnos, fără a avea acte de proveniență.” – a transmis Poliția Neamț

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul materialul lemnos ar fi fost tăiat şi sustras ilegal, din extravilanul localității Bucium.

Totodată, la data de 27 iulie, persoanele în cauză ar fi sustras cantitatea de aproximativ 2 m.c. de material lemnos, pe care ulterior l-ar fi comercializat.

„În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

Pentru abaterile contravenționale constatate a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform Legii 171 din 2010, cu amendă în cuantum de 2.000 lei, fiind dispusă confiscarea cantității de aproximativ 2,8 m.c. material lemnos.” – spun polițiștii

Tot ieri, în jurul orei 15:45, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au depistat în trafic, pe bulevardul 9 Mai, o autoutilitară care transporta material lemnos, fără a avea aviz de însoțire sau documente de proveniență legală a acestuia.

„În cauză, s-a procedat la confiscarea materialului lemnos, în cantitate de aproximativ 2,60 m.c., acesta fiind predat în custodia Ocolului Silvic Vaduri.

Conducătorul auto, în vârstă de 45 de ani, din Turturești, a fost sancționat contravențional conform Legii 171 din 2010.” – au mai transmis reprezentanții Poliției Neamț

PUBLICITATE