Poliția Neamț – 685 de sancțiuni și 10 evenimente rutiere, în trei zile


Pentru reducerea riscului rutier, polițiștii din cadrul structurilor de poliție rutieră împreună cu cei de ordine publică, au acționat în perioada 02.09.2016 – 04.09.2016 pe principalele drumuri cu risc accidentogen ridicat de pe raza județului Neamț, folosind toate aparatele radar din dotare, inclusiv aparate radar neinscripționate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 685 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 81.235 lei, dintre care 376 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost sancționați 58 de pietoni, 45 de bicicliști și 32 de conducători de vehicule cu tracțiune animală. De asemenea, au fost reținute 24 de permise de conducere (11 viteză, 3 depășire, 2 neoprire la semnal), au fost retrase 5 certificate de înmatriculare și au fost constatate 3 infracțiuni la regimul circulației.

În acest interval nu s-au produs accidente de circulație mortale, însă au avut loc 10 evenimente rutiere, soldate cu 4 persoane rănite grav și 8 persoane rănite ușor.

Cauzele producerii evenimentelor au fost reprezentate de adormire la volan (4), abateri bicicliști (2), abateri căruțași (1) și abateri pietoni (1). Dintre cele 4 accidente produse în rândul pietonilor, bicicliștilor și căruțașilor, în 3 cazuri au fost înregistrate valori ridicate ale alcoolemiei.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare. – notează IPJ Neamț

Dan Mihail B.
PUBLICITATE