Politia ne avertizeaza cand „va iesi cu radarele”

În perioada 10.08.2015 – 23.08.2015, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamţ vor acționa pe linia combaterii excesului de viteză, în cadrul unei campanii coordonate de către Direcția Rutieră din cadrul I.G.P.R. și a campaniei preventive SPEED, desfășurate sub egida T.I.S.P.O.L.

Scopul acestei acţiuni este reprezentat de identificarea şi tragerea la răspundere a participanţilor la trafic care încalcă prevederile legale, axate în principal pe depăşirea limitei legale de viteză, precum și asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, prin prezenţa activă a efectivelor de poliţie pe sectoarele de drum cu trafic intens şi risc rutier ridicat.

Polițiștii rutieri vor acționa pe parcursul a două săptămâni, folosind toate aparatele radar din dotare, în zonele și pe traseele cu risc accidentogen ridicat.

Reamintim conducătorilor auto că limitele legale de viteză sunt următoarele:

Limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/h.
Limitele maxime de viteză în afara localităţilor sunt : pe autostrăzi – 130 km/h; pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) – 100 km/h; pe celelalte categorii de drumuri – 90 km/h.

Serviciul Rutier Neamț recomandă conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză, atât în localități, cât și în afara acestora, pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere.

comunicat al Politiei Neamt

 

foto http://www.evenimenteoradea.ro/

 

PUBLICITATE