Poliția Locală Piatra-Neamț, sancțiuni pentru imobile ridicate ilegal

La data 17.08.2017, politistii locali din cadrul Compartimentului de Disciplina in constructii, au  sanctionat contraventional pe numitul S. V. C. care, in calitate de administrator al S.C. M**A TR**EL SRL,  a procedat la imbunatatirea constructiei pe care o detine in municipiul P.Neamt, pe str. Fermelor,  prin montarea unor panouri sandwich la exterior, realizand totodata un etaj deasupra cu destinatie birouri si apartament, fara a poseda autorizatie de construire in acest sens .

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De asemenea, la data de 30.08.2017 a fost sanctionat contraventional numitul V. V. care, in calitate de proprietar al unui teren detinut pe str. Marasti din municipiul P.Neamt,  a construit la strada principala un gard metalic cu fundatie continua din beton si poarta de acces culisanta, fara a avea autorizatie de construire in acest sens.

Avand in vedere cele mai sus prezentate, aducem la cunostinta investitorilor sau a beneficiarilor imobilelor ridicate ilegal faptul ca pentru intabularea respectivelor constructii este necesara detinerea Autorizatie de construire care, in respectiva situatie, nu mai poate fi obtinuta  decat prin  intrarea in legalitate, prima etapa in acest sens fiind sanctionarea contraventionala si ulterior eliberarea tuturor formalitatilor pentru obtinerea Autorizatiei de construire.

Asadar,  obligatia legala de obtinere a Autorizatiei de construire nu poate fi eludata iar obtinerea acesteia ulterior si nu inaintea edificarii constructiei atrage costuri suplimentare constand in contravaloarea amenzilor contraventionale.

PUBLICITATE