Poliția Locală Piatra-Neamț: Peste 1.100 de amenzi în pandemie

Pandemia a adus atribuții noi polițiștilor locali, începând cu luna martie 2020, când Poliția Locală Piatra Neamț s-a subordonat operațional Ministerul Afacerilor Interne, respectiv I.P.J. Neamț, acționând și în comun cu lucrătorii Poliției Municipiului Piatra Neamț și I.J.J. Neamț pentru prevenirea si combaterea răspândirii COVID- 19.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, au fost realizate 26.828 anchete epidemiologice (verificare persoane aflate în izolare/carantinare la domiciliu), la 14.728 adrese/locații.

De asemenea, au fost monitorizate în privința respectării măsurilor sanitare, un număr de 7.611 unități comerciale și de prestări servicii și 8.523 de mijloace de transport public de călători, în acest context fiind legitimate 35.565 de personae.

S-au aplicat 1.176 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea ordonanțelor militare și a Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 497.975 lei.

În același context, polițiștii locali din cadrul Poliției Locale Piatra Neamț au participat la 73 de filtre și acțiuni comune dispuse de I.P.J. Neamț împreună cu jandarmii nemțeni și reprezentanți ai M.Ap.N., D.S.P. Neamț, D.S.V. Neamț ori alte instituții implicate în combaterea și prevenirea răspândirii SARS CoV -2.

PUBLICITATE