Poliția Locală Piatra-Neamț, cu ochii pe cei care hrănesc pisicile și porumbeii

Poliția Locală Piatra-Neamț anunță într-un comunicat de presă că a desfășurat o acțiune de informare a pietrenilor privind hrănirea pisicilor și a porumbeilor.

Totodată, Poliția Locală anunță că până acum s-au dat doar avertismente celor care au încălcat regulamentul, dar asta nu exclude ca pe viitor să se dea amenzi.

Comunicatul Poliției Locale:

Poliția Locală Piatra Neamț a desfășurat în perioada 02.10.2023 – 09.10.2023 o campanie de informare a cetățenilor municipiului Piatra Neamț, cu privire la respectarea art. 2, lit. ”b” din H.C.L. 228/2021 – Regulamentul privind normele de gospodărire, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț.

Informarea s-a realizat prin intermediul asociațiilor de proprietari, ca urmare a numeroaselor sesizări primite de la locatarii mai multor condominii din oraș, deranjați fiind de faptul că diverse persoane aruncă pe geam resturi alimentare pentru a hrăni animalele fără stăpân și porumbeiii, creând astfel disconfort vecinilor. 

Aruncarea resturilor alimentare, a hârtiilor, a fructelor, a mucurilor de țigară, a cojilor de semințe, alunelor și a altor asemenea lucruri este interzisă prin H.C.L. 228/2021 (art.2, lit. ”b”), în acest sens fiind prevăzute și sancțiuni contravenționale care pot ajunge până la 500 de lei, însă până acum,  pentru faptele descrise mai sus, nu au fost aplicate amenzi ci doar avertismente.

Mai mult, hrănirea porumbeilor este permisă pe domeniul public și privat al municipiului, atât timp cât prin aceasta nu se creează un disconfort major celorlalți cetățeni prin murdărirea geamurilor, degradarea mașinilor și aruncarea la întâmplare a hranei pentru aceștia (art. 2, lit. ”f”).

PUBLICITATE