Poliția Locală Piatra-Neamț – amenzi pentru cei care caută în gunoaie și pentru cerșetori


img_1016În cursul zilei de 07.09.2016, intre orele 06.00-22.00,  Politia Locala a municipiului Piatra-Neamț a desfășurat o acțiune cu efective sporite din cadrul Biroului Ordine Publica și a Compartimentului Protecția Mediului, pentru identificarea persoanelor care caută in europubele pentru colectarea resturilor alimentare și a altor deșeuri (cartoane, plastic), lăsând mizerie in zona shelterelor, cât și a persoanelor care aruncă sau depozitează pe domeniul public gunoaie, resturi menajere sau materiale rezultate din construcții.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu aceasta ocazie au fost depistate un număr de 10 persoane  care scotoceau in europubele, nepăstrând curățenia din zona acestora, drept pentru care au fost sancționate contravențional conform HCL 7/2010, privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie si estetica a municipiului.

img_1024Acțiunea a continuat pe linia combaterii cerșetoriei si a depistării minorilor care vagabondează sau cerșesc, fiind nesupravegheați de către părinți.

Au fost depistate 12 persoane care apelau la mila trecătorilor si au fost sancționate contravențional pentru cerșetorie.

De asemenea au fost identificați 9 minori, 6 din comuna. Girov si 3 din comuna. Războieni, jud. Neamț, care vagabondau si cerșeau, fapt pentru care au fost conduși si predați la Direcția Generala de Asistenta Sociala si Protecția Copilului Neamț, iar părinții au fost sancționați pentru neluarea măsurii de supraveghere a acestora.

img_2022 Pe parcursul desfășurării acțiunii au fost legitimate un număr de 77 de persoane și au fost aplicate un număr de 57  de sancțiuni contravenționale, in valoare de 6.362 lei, pentru faptele mai sus menționate, cât și pentru consumul de băuturi alcoolice in loc public neautorizat, parcarea autovehiculului pe spațiul verde, plimbarea câinelui periculos fără botniță, spălarea mașinii in loc nepermis, efectuarea de acte de comerț stradal neautorizate prin diminuarea lățimii trotuarelor, cat si pentru expirarea actelor de identitate.

Astfel de acțiuni se vor intensifica, in perioada următoare, pentru prevenirea si combaterea faptelor de cersetorie si mentinerea unui climat civic de ordine si liniste publica, precum si pentru pastrarea curateniei si esteticii municipiului.

D.M.B.
PUBLICITATE