Poliția Locală nu va mai da amenzi, ci măști de protecție… la Bacău

Poliţiştii locali din Bacău nu îi vor mai amenda pe cetăţenii care vor fi găsiţi pe stradă fără mască de protecţie, ci vor purta cu aceştia „discuţii de conştientizare” şi le vor oferi măşti, a anunțat primarul orașului.

Măşti în loc de amenzi! Începând de astăzi, poliţiştii locali din municipiul Bacău vor purta discuţii de informare şi conştientizare cu băcăuanii, în special cu cei care nu poartă mască pe stradă. Mai mult, aceştia vor oferi măşti celor care accidental nu au mască, bineînţeles purtarea ei fiind obligatorie„, a scris primarul municipiului Bacău, Dan Viziteu, pe Facebook.

El a mai spus că a discutat acest aspect, vineri, la o întâlnire cu efectivul Poliţiei Locale care se ocupă de ordinea publică în oraş.

Pentru că avem încă o rată de infectare scăzută (3.62 în scădere uşoară faţă de ieri), consider că va fi şi mai mică dacă ne concentrăm pe informare şi prevenţie, în loc de sancţiuni (…)

Nu doresc să avem mai multe restricţii şi ştiu că nici dumneavoastră nu doriţi, de aceea sunt convins că băcăuanii sunt solidari şi înţeleg foarte bine să se protejeze şi aşa să salveze vieţi şi să menţinem deschis oraşul.

Rata de infectare sub 4 este o dovadă în acest sens. Băcăuani, împreună trecem cu bine de această perioadă!„, a mai scris primarul Viziteu.