Poliția Locală: Curățați zăpada, altfel plătiţi amenzi!

Având în vedere căderile abundente de precipitații din ultima perioadă, Poliția Locală Piatra-Neamț readuce în atenția cetățenilor municipiului Piatra Neamț dar și a operatorilor economici, reglementările în vigoare, privind necesitatea îndepărtării zăpezii și a gheții de pe trotuare și din imediata proximitate a spațiilor de desfășurare a activităților economice sau comerciale.

Astfel, reamintim că pentru siguranța noastră a tuturor, persoanele fizice și juridice, asociațiile de proprietari trebuie să îndepărteze zăpada și gheața de pe trotuarul din dreptul imobilelor, incintelor pe care le dețin sau în care își desfășoară activitatea și de pe locurile de parcare pe care le folosesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Zăpada și gheața rezultate prin curățare se depozitează la o distanță de 30 de cm. de bordura carosabilului.

În imobilele unde funcționează societăți comerciale, obligațiile le revin acestora. Nu se admite aruncarea zăpezii din curți pe străzi sau trotuare.

Țurțurii de la streașină se vor îndepărta în condiții de siguranță (art. 1, lit. ”n”, H.C.L. 228/2021).” – este mesajul transmis de polițiștii locali.

Aceștia mai susțin că pentru nerespectarea articolului sus menționat există și sancțiuni, iar acestea pot ajunge până la 1.000 de lei pentru persoanele fizice sau până la 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

PUBLICITATE