Poliția Locală, campanie de informare cu privire la prevenirea răspândirii gripei aviare

Odată cu confirmarea existenței virusului influenței aviare la păsările sălbatice de pe raza municipiului Piatra Neamț, autoritățile locale au pus în aplicare un plan de măsuri specifice, pentru a se evita răspândirea virusului și transmiterea sa către om, știut fiind faptul că gripa aviară este foarte contagioasă.

Astfel, Poliția Locală Piatra Neamț, împreună cu reprezentanții Primăriei Piatra Neamț, desfășoară în această perioadă, o campanie de informare a cetățenilor, cu privire la prevenirea și limitarea răspândirii gripei aviare. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Polițiștii locali de ordine publică cât și echipajele Compartimentului Protecția Mediului patrulează zilnic, atât dimineața cât și după amiaza, în proximitatea cursului râului Bistrița și a lacului Bâtca Doamnei, pentru a depista păsările moarte sau bolnave și eventualele efective de păsări domestice care pot intra în contact cu păsările sălbatice.

Totodată, persoanele identificate pe malurile Bistriței sau ale lacului Bâtca Doamnei sunt informate cu privire la obligativitatea de a nu avea contact cu păsările sălbatice și interzicerea hrănirii acestora.

Târgurile și piețele vor fi verificate permanent, comercializarea de păsări fiind interzisă, iar adminitratorii acestora vor fi instruiți cu privire la măsurile de combatere a influenței aviare.

PUBLICITATE