Poliția Locală amintește locuitorilor că sunt pasibili de amendă dacă nu curăță zăpada de pe trotuare

În urma ninsorilor din ultimile zile, Poliția Locală a municipiului Piatra-Neamț a reacționat pe pagina de Facebook a instituției, precizând că persoanele fizice, firmele și asociațiile de proprietari care nu-și curăță zăpada, sunt pasibili de amendă, conform regulamentelor în vigoare.

”Prima zăpadă este întotdeauna un motiv de bucurie dar presupune și asumarea unor responsabilități!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De aceea, în această perioadă, polițiștii locali le reamintesc pietrenilor că potrivit reglementărilor în vigoare, atât operatorii economici, persoanele fizice și juridice, cât și asociațiile de proprietari trebuie să îndepărteze zăpada și gheața pentru a permite accesul în siguranță, de pe trotuarele din dreptul imobilelor, incintelor pe care le dețin sau în care își desfășoară activitatea și de pe locurile de parcare pe care le folosesc.

Zăpada și gheața rezultate prin curățare se depozitează la o distanță de 30 de cm de bordura carosabilului pe trotuar. În imobilele unde funcționează societăți comerciale obligațiile le revin acestora.

Nu se admite aruncarea zăpezii din curți pe străzi și trotuare. Țurțurii de la streașină se vor îndepărta în condiții de siguranță (art. 1, lit. ”n”, H.C.L. 228/2021).
Mizăm pe o comunitate activă și în acest sezon, ca astfel, să avem o iarnă cu cât mai puține incidente!” – este mesajul Poliției Locale Piatra-Neamț.

Conform legii, încălcarea prevederilor enumerate mai sus de polițiști, se sancționează cu amenzi cuprinse între 300 și 500 de lei pentru persoanele fizice și 1000 și 1500 de lei pentru persoanele juridice.

Dacă Poliția Locală este așa vigilentă cu populația plătitoare de taxe și impozite, n-ar fi rău ca aceeași atitudine să o aibă și față de societatea Publiserv, care trebuie să curețe o bună parte din trotuarele aflate pe domeniul public al orașului.

Reamintim că SC Publiserv SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local și căreia primăria îi plătește 3,5 milioane lei pentru deszăpezire carosabilă dar și pentru trotuarele apartinând domeniului public, a fost luată din nou prin surprindere, clipul de mai jos fiind destul de relevant:

PUBLICITATE